Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Oι δύσεις

    Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, διακοπτουμε το πρόγραμμα μας για να σας μεταδώσουμε μία έκτακτη είδηση που έφτασε στο γραφείο τύπου πριν λίγα λεπτά. Διεθνή σάλΙο έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΝΤ να απαγορεύσει δια νόμου την έμμηνο ρύση των γυναικών. Παρόλο που εκπρόσωποι της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν τους δημοσιογράφους ότι το μέτρο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, αλλά πρόκειται να ισχύσει απο 1/1/2012, εκατομμύρια ελληνίδων έχουν θορυβηθεί από το μέτρο αυτό. Κλιμάκιο του ΔΝΤ που κατέφτασε χθες στη χώρα μας, είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών, Περιββάλοντος-Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του ασφαλίτη. Πρόκειται για μια προσπάθεια εξυγίανσης και τόνωσης της εθνικής οικονομίας όπως διεμήνυσαν σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς η έμμηνος ρύση προκαλεί πολλα οικονομικά προβλήματα. Οι περιοδεύουσες γυναίκες  έχουν πονοκεφάλους, πόνους στην κοιλιακή χώρα και μειωμένη ενεργητικότητα με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν καλά στην εργασία τους, κοστίζοντας στο Δημόσιο 1,5 δις ευρώ ετησίως σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ. Θα ήταν άδικο προς το έτερον φύλο να κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα, είπε ο κ. Πάγκαλος. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πώς επειδή δεν μπορεί να καθιερωθεί μια κοινή μέρα περιόδου, όπου όλες οι γυναίκες να αδιαθετούν ταυτόχρονα, είναι αναγκασμένος να συμφωνήσει με ένα τέτοιο μέτρο, που αναγνωρίζει όμως ότι είναι προσωρινό. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί ειδικό επίλεκτο σώμα στην Ελληνική Αστυνομία υπό το όνομα ΜΑΠ (Μονάδες Ανίχνευσης Περιόδου) το οποίο με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων, ειδικά εκπαιδευμένων ώστε να μυρίζουν τις γυναίκες με περίοδο, θα ξετρυπώνουν τους παραβάτες με μπλόκα στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια. 
   Ήδη από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης του επικείμενου μέτρου, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρές. Η Νέα Δημοπρασία σε κοινή ανακοίνωση τύπου με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμά και την Δημοκρατική Συμμαχία ΑΕ χαρακτήρισε το μέτρο ανήκουστο, παράλογο αλλά και νεοταξικό καθώς επιχειρεί να αλώσει το θεσμό της οικογένειας, παροπλίζοντας τις γυναίκες από τα θυληκά τους ένστικτα με απώτερο σκοπό την ισοπέδωση των χριστιανοφασιστικών αξιών που διέπουν εδω και δεκαετίες την νεοελληνική κοινωνία. Αντίστοιχα κοινή ανακοίνωση έβγαλαν και όλα τα πτώματα της Αριστεράς δια στόματος Αλέκας Παπαρίζου, η οποία κάλεσε το λαό σε ανυπακοή θυμίζοντας τον ιστορικό και προφητικό ρόλο των ΚΝιτισσων που δεν ξύριζαν τις αμασχάλες τους, δεν φόραγαν σουτιέν και έβαζαν ποτέ ταμπόν. Μάλιστα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε λόγο για το πανίσχυρο αμερικανοκίνητο λόμπι των προφυλακτικών που τώρα θα δει τα κέρδη του να εκτοξεύονται, υπαινισσοντας ότι η απόφαση αυτή του ΔΝΤ είναι προϊόν πιεσης από τις εταιρίες Durex, Duo και Trojan. Τα υπόλοιπα πτώματα όμως απέρριψαν ιδεολογικά την ανάλυση αυτή, λέγοντας πως τα προφυλακτικά είναι για τον πούτσο. Το κίνημα "¨Δεν πληρώνω" εξέδωσε ψήφισμα για το θέμα και οργανώνει την Πρωτομαγιά παρεμβάσεις σε γνωστές αλυσίδες σουπερμαρκετ, όπου τα μέλη της κίνησης θα μπλοκάρουν τα ταμεία και θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράζουν ελευθερα σερβιέτες και ταμπόν. Επίσης, επίθεση από αγνώστους είχαμε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας πριν απο λίγη ώρα. Οι άγνωστοι πέταξαν ματωμένες σερβιέτες σε αστυνομικούς και στα σκαπτικά μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο του Οβριοκαστρου. Με χημικά και δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικοί.





   Για ό,τι νεώτερο θα διακόψουμε ξανα το πρόγραμμα μας. Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις αντιδράσεις στο εξωτερικό και ειδικά στην Πορτογαλία, που όπως φαίνεται θα κληθεί σύντομα να εφαρμόσει την ίδια ρύθμιση, στο κεντρικό δελτίο των 8. Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα