Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510

Σήμερα το πρωί, με ξύπνησαν οι τυμπανοκρουσίες της παρέλασης. Πρώτα άνοιξα την TV για να διαπιστώσω ότι τα μαθητούδια φέτος γνωρίζουν τα πάντα για την επανάσταση του 1921. Μάλλον φταίει το σίριαλ/εκπομπή/ριάλιτι του σκάι. Βγήκα λοιπόν στο μπαλκόνι μου στραβωμένη και αγουροξυπνημένη, για να αντικρύσω τα εξής:
πρώτες είδα να περνάνε οι υποψήφιες του Next Top Model 3, με βήμα δυναμικό αλλά συνάμα όλο χάρη, όπως ακριβώς τις δίδαξε η Βίκη Καγιά. Η διμοιρίτησα είχε ξεχαστεί στην πλατεία κι έβαφε -μπογιάτιζε ίσως είναι πιο ακριβής χαρακτηρισμός- τα νύχια της.
Ύστερα, σε ένα οπτικοακουστικό χάπενινγκ με χαρακτηριστικά stomping, παρέλασαν οι διαγωνιζόμενοι του Master Chef, επιδεικνύοντας όλο καμάρι τα κουζινικά τους, ως γνήσιοι παλέμαχοι της ηλεκτρικής κουζίνας, με σημαιοφόρο τη Μανωλίδου. Ακολούθησαν ένα τσούρμο 15χρονα, χωρίς ίχνος πειθαρχίας, που αντί να ακολουθούν τον βηματισμό που έδινε η Ευγενία, έκαναν κοροηδευτικές χειρονομίες στον Άκη -τον νικητή του διαγωνισμού για όσους το αγνοούν, θου Κύριε! Επρόκειτο για τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους του Master Chef Junior.
Αποφάσισα να κατεύω να απολαύσω αυτή τη μοναδική παράδοση, όπως κάθε χρόνο, από κοντά. Πέρασα να τσεκάρω τους επισήμους. Ο Δήμαρχος του χωριού προσπαθούσε να στρίψει ένα τρίφυλλο. "Μία τζιβάνα ρε μαλάκα" φώναξε στον αντιδήμαρχο, ο οποίος είχε αράξει και έτριβε το στομάχι του μπας και χωνέψει, και φανερά στραβωμένος με το νταβατζιλίκι του Δημάρχου, ανέθεσε την τζιβάνα σε ένα από τα υπόλοιπα μέλη-γλάστρες του δημοτικού συμβουλίου, να κάνουν κι αυτοί τίποτα. Τι τους πληρώνουμε από τους φόρους μας; Ο επίτιμος καλεσμένος της περίστασης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολιτικού, σε απευθύας σύνδεση μέσω Skype -με το κατάλληλο application του καινούριου του i-phone- τσακωνόταν με τον Υπουργό Παραπαιδείας για το χαμένο Game της χθεσινοβραδυνής DotAς. Η γραμματέας του -κρυφά ερωτευμένη μαζί του, χρόνια τώρα- προσπαθούσε να του τραβήξει την προσοχή, μελετώντας μπαλαλάϊκα.
Και κάπου τότε, ενώ η παρέλαση περνούσε από μπροστά τους απαρατήρητη, και μέσα στο οπτικοακουστικό παραλλήρημα που επικρατούσε, κάπως, με κάποιον μοναδικό τρόπο, λειτούργησε το συλλογικό υποσυνείδητο. Σηκώθηκαν όλοι σχεδον ταυτόχρονα οι επίσημοι, το τρίφυλλο έπεσε από τα χέρια της γραμματέος -τουλάχιστον πρόλαβε να γυρήσει μία φορά- και με βλέμμα κενό, παρέλασαν όλοι μαζί από την τέντα τους ως την πλατεία του χωριού. Κάθησαν σε κύκλο και όταν ο σκύλος-φύλακας της πλατείας, ονόματι Σεισάχθεια, έδωσε το σήμα -ΓΟΥΦ, όπως χαρακτηριστικά είπε- με μία φωνή οι επίσημοι ξεκίνησαν να απαγγέλουν με σχεδόν θρησκευτική ευλάβια, τα πρώτα 50 ψηφία του π, με τον τρελό του χωριού να φωνάζει "στον καπιταλισμό σας οφείλεται που δεν υπάρχει ζωή στον Άρη".
Ο Ανθυπολογαγός μίας από τις διμοιρίες, αφού χάζεψε για λίγο, κάθησε κι αυτός σταυροπόδι και μουρμούρισε "ομμμμ". Η διμοιρία τον ακολούθησε χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο, όπως και πολλά από τα υπόλοιπα μέλη της παρέλασης. Οι σημαίες μαζεύτηκαν με προσοχή από τον Ταγματάρχη, και δώθηκαν στα Next Top Models για την επόμενη τους φωτογράφιση. Τα μέλη του Master Chef υπέκυψαν σε ένα ομαδικό όργιο, με διαφόρων ειδών λιχουδιές ως σεξουαλικά βοηθήματα. Το Master Chef Junior κοιταξε για λίγο σαστισμένο, αλλά βρήκε ευκαιρία να πάει να παίξει μπάλα -γρήγορα, τρέξτε πριν καταλάβουν ότι λείπουμε!-. Οι οδηγοί των αρμάτων χώρίς να χάσουν στιγμή -αλλά πάντα με τον βηματισμό τους σταθερό- προμηθεύτηκαν μπογιές και ξεκίνησαν να χρωματίζουν χίππικα τα τανκς.
Η εξήγηση που μου έδωσε ο ψυχαναλυτής μου -ναι ρε! Κάνω ψυχανάλυση! Έχεις πρόβλημα; Και μ'αυτά που ζω πως να τη γλυτώσω;- σχετικά με την ακατανόητη συμπεριφορά τον παρευρισκομένων στην παρέλαση, έχει σχέση με Μαρκοβιανές αλυσίδες και δεν μπορώ να την αναλύσω περισσότερο. Το είπαμε και σε προηγούμενο ποστ: τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε μου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7

1 σχόλια:

Τη 24 Μαρτίου 2011 στις 4:58 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ανεμώνη είπε...

σορρυ με επιασε το κινηματικο μου. θα επανελθω σουρεαλιστικοτερη στο επομενο ποστ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα