Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ιμπρεσιονισμός περισσότερο παρά σουρεαλισμός ή 29 κατασκευαστές ηλιθίων συνιστούν: ραδιενεργό ιώδιο ή Το ραδιενεργό ιώδιο είναι ανάμεσά μας



Όταν το Ιγμόρειο γνώρισε την Αμυγδαλιά, βγήκανε για σούσι. Και φυσικά τους έπιασε το ραδιενεργό ιώδιο. Τα πλοία και τα αεροπλάνα έχουν γεμίσει με πενθήμερες. Εκτροχιασμένες πενθήμερες. Μάλλον λόγω του ραδιενεργού ιωδίου.  Η Πορτογαλία ζήτησε μηχανισμό στήριξης. Και μάντεψε ποιος φταίει. Και ο Αθανασιάδης ξαναέβαλε επιτέλους γκολ. Λογικά, το ραδιενεργό ιώδιο έπαιξε κι εδώ τον ρόλο του.
Νιώσε το funk στην Bourbon St, με ή χωρίς το ραδιενεργό ιώδιο, σίγουρα όμως απολαμβάνοντας την «φασώστρα την παιχταρού». Οι γιαπωνέζοι –μιας και μιλάμε περί ραδιενεργού ιωδίου- είναι οι Κύπριοι της Ευρώπης (και ούτε καν θυμάμαι πως προέκυψε αυτή η διαπίστωση, μη με ρωτήσεις). Οι σύντροφοι –ΜΠΡΑΒΟ οι σύντροφοι, θα χειροκροτηθούν- έχουν καταστρέψει όλα τα μηχανήματα έκδοσης και επικύρωσης εισιτηρίων, φανερά ορμώμενοι από το ραδιενεργό ιώδιο.
 Άμα λείπει ο Βιτσέτζος Κορνάρος από τον Πειραιά, σκέφτομαι πάντα το ταλαίπωρο το ραδιενεργό ιώδιο.
ΜΗΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΝΩ ΜΟΥ INFORMATION; –ή ραδιενεργό ιώδιο; Ο καινούριος μας γείτονας κάνει κάθε βράδυ πάρτυ, μάλλον για να καλωσορίσει το ραδιενεργό ιώδιο. Ο Βαγγέλης, φανερά επηρεασμένος από το ραδιενεργό ιώδιο, κάνει οτοστόπ στο ΜΕΤΡΟ –ναι καλά κατάλαβες, στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Ακόμα και το ζώδιο, μου λέει να επικεντρώσω στα «πυρηνικά» χαρακτηριστικά μου. Μάλλον ξέρει πολλά για να είναι ακόμα ζωντανό. Ο σουρεαλισμός προκύπτει, όταν, ενώ πίνεις και κάνεις τη φάση σου, σου σκάει μια ταραντούλα –που εκ των υστέρων συνειδητοποιείς το καουτσούκ από το οποίο είναι κατασκευασμένη- και μαζί φέρνει και το ραδιενεργό ιώδιο –ή και όχι.
Εκείνος 19, εκείνη 15. Ήθελα να κάνω μπάσα φωνή και ερωτική αφήγηση, αλλά εδώ δεν κολλάει το ραδιενεργό ιώδιο.
Η Τρέμη κάτι λέει πάλι, αλλά η μάνα μου την έχει βάλει αθόρυβη και ακούει Samantha Fox. Και είναι πολύ αστείο γιατί είναι σαν να τραγουδάει η Τρέμη, “Touch me NOW!”. Λοιπόν να σου πω κάτι; Μου τη σπάνε οι παρέες εφήβων που νομίζουν ότι τα ΜΜΜ είναι αποκλειστικότητά τους και σου  κλοτσάνε το κάθισμα χωρίς λόγο, μου τη σπάνε οι οπορτουνίστριες κυρίες μέσης ηλικίας που προσβάλλονται όταν τους προσφέρεις τη θέση σου, αλλά την αρπάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς ευχαριστώ, μου τη σπάνε οι οδηγοί λεωφορείων που νομίζουν ότι βρίσκονται στο ράλι Ακρόπολης, κι εδώ που τα λέμε, μου τη σπάει και το ραδιενεργό ιώδιο.
Φοβερή είναι η Αθήνα. Ερεθίσματα παντού. Ένα πανό του κουκουέ, μία αφίσα του Τερλέγκα, ένα βαγόνι του τραμ τρώει βρώμικο στη Μαβίλη, οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται –και εδώ που τα λέμε, μέχρι και τα κουνούπια της Κερατέας αντιστέκονται- 
και το ραδιενεργό ιώδιο είναι ανάμεσά μας.

1 σχόλια:

Τη 11 Απριλίου 2011 στις 5:26 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Ανεμώνη είπε...

αφιερωμενο στον αγγελο. rip

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα