Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ




Σε μία κυβέρνηση Ολοκληρωμάτων, δε θα μπορούσε, παρά να κάνουν αντιπολίτευση οι Παράγωγοι.
Οι Παράγωγοι είναι μία παράταξη σοσιαλιστική, αγωνίζονται εδώ και χρόνια με πάθος για τη βελτιστοποίηση της ανθρωπότητας και είχε για χρόνια απήχηση σε πολύ μεγάλο κοινό συναρτήσεων. Τα Ολοκληρώματα από την άλλη έχουν πιο ελιτίστικη πολιτική, απευθύνονται σε λιγότερες συναρτήσεις. Μολαταύτα διέπονται από μεγάλη δημιουργικότητα και κατάφεραν να πάρουν την κυβέρνηση απευθυνόμενοι στις τριγωνομετρικές συναρτήσεις, που είχαν βαρεθεί να παραγωγίζονται με τον ίδιο τρόπο τόσα χρόνια. Η παράταξη των Ολοκληρωμάτων από την άλλη, τους προσέφερε πληθώρα επιλογών αναλόγως το διαφορικό.
Οι μεν Παράγωγοι με αρχηγό τους το ex, νόμιζαν ότι είχαν την κυβέρνηση στο τσεπάκι τους για πάντα. Μέχρι που εμφανίστηκε ένας πολύ μυστήριος τύπος, που μάγεψε τα Ολοκληρώματα μια για πάντα. Κανείς δεν γνώριζε το ολοκλήρωμά του. Μόνο οι Σειρές, χρόνια οπαδοί και συνεργάτες των Ολοκληρωμάτων, προσέγγισαν τη μυστική του ταυτότητα με τη βοήθεια των μιγαδικών, αλλά ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί τους μιγαδικούς ως ίσους, κι έτσι αποσιωπήθηκε για να μην εξελιχθεί σε σκάνδαλο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο αρχηγός των Ολοκληρωμάτων τοποθετήθηκε σχετικά με την Πλήρωση του R. «Αυτό που προτείνετε, είναι ουτοπικό!» απάντησαν γεμάτες σιγουριά οι Παράγωγοι. Μετά από ώρες λογομαχίας, ο αρχηγός των παραγώγων κατέρρευσε με την ξεψυχισμένη φράση του που έμεινε στην ιστορία «με φτάσατε στο όριο μου». Τα Ολοκληρώματα είχαν βγει νικητές για ακόμα μια φορά.
Οι συναρτήσεις σε γενικές γραμμές, είναι υπάκουο κοινό. «dx/dy» της λες, το βρίσκει. «∫dx» της λες, το βρίσκει. Τουλάχιστον, εκείνες που δείχνουν πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί σου, συνήθως το κάνουν. Αλλά απεχθάνομαι τη μικροψυχία και τον κομπλεξισμό εκείνων των συναρτήσεων χωρίς παράγωγο. Όλα κυλούσαν ομαλά στο μικρό βασίλειο των Ολοκληρωμάτων.
Και ύστερα, ήρθε ο μεγάλος ηγέτης, το Θεώρημα της μη Πληρότητας. Στην αρχή, ήταν ακατανόητος, και κανείς δεν του έδωσε πολύ σημασία. Υποχθόνιος τύπος. Κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω, με συνοπτικές διαδικασίες. Δούλεψε υπόγεια και μυστικιστικά, μέσα από παγανιστικού τύπου τελετές, αλλά τα αποτελέσματά του, δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Τώρα που μιλάμε, τρίβει τα χέρια του και περιμένει την επόμενη δημοσίευση που θα επιβεβαιώνει το μπάχαλο που εδώ και χρόνια μαγειρεύει.


To be continued…

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ